“Beste Wijnrestaurant van Nederland”

WIJNRESTAURANT VAN HET JAAR volgens dé restaurant gids voor wijnliefhebbers Grootspraak, Perswijn.

Lemongrass

“Wijn, wijn, wijn, en nog eens wijn!” Zo begint de filosofie van het restaurant Lemongrass op hun website. De bijzondere, zeg maar gerust indrukwekkende wijncollectie van dit restaurant in Scheveningen – ongetwijfeld een van de grootsten van Nederland – staat aan de basis van alles wat Ino de Rapper en zijn team elke middag en avond neerzetten. Het is naar eigen zeggen “het ijkpunt van hun ‘levensmotto’”. De verwachtingen die met deze uitspraken gecreëerd worden, maken ze meer dan waar. Wat een genot is het om hier te komen eten, en vooral wijn te komen drinken. Want wijn staat hier helemaal voorop. De wijnkaart, met meer dan duizend wijnen, is het meer dan waard om voor om te rijden, en de warme inrichting zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Honderden wijnen op de kaart komen uit de Bordeaux en de Bourgogne, er staan een tiental Champagnes op, en meer dan dertig wijnen zijn per glas verkrijgbaar. Menig wijnbar zou naar Lemongrass op excursie moeten gaan! De gerechten zijn eenvoudig, maar zeer smaakvol, en zijn volledig toegespitst op de wijnen die erbij geserveerd worden.

Ino: “Wij creëren onze eigen twaalf seizoenen. Elke maand een andere menukaart met de mooiste producten van dat moment. Wij laten deze in hun waarde, zonder moeilijke bereidingen, zodat ze ‘onze wijnen’ zo goed mogelijk kunnen begeleiden en zodat alle smaken optimaal tot hun recht komen.” In de zomer kunt u terecht op het heerlijke terras, met uitzicht op een van de binnenhavens van Scheveningen, en het hele jaar rond wordt u bediend door een attente en goed onderlegde bediening. De conclusie: een geweldig wijnadres, en daarmee een zeer verdiende titel.

Lemongrass is ons Wijnrestaurant van het jaar, omdat het wijn op een voetstuk zet, en omdat de wijn hier ook nog betaalbaar is, niet onbelangrijk.

09-12-2014, Grootspraak, Perswijn

Scroll naar boven