“Lemongrass in Den Haag Centraal”

LemongrassDHC Foto

Lemongrass heeft het allemaal. Een romantisch uitzicht over de haven, chef Ino de Rapper die prachtig kookt en er ook nog eens goed uitziet, en last but not least: Benjamin Munneke. Deze maître en sommelier weet werkelijk alles van de wijnen die het restaurant schenkt.

Niet zo gek, Lemongrass is deze week door magazine Perswijn uitgeroepen tot beste wijnrestaurant van Nederland.

Kortom, u wordt in de watten gelegd tijdens het kerstmenu (vijfgangen a € 59,50). Wij mochten alvast voorproeven. Heel blij werden we van het voorgerecht: een yellow fin tonijn ingeklemd tussen flinterdun kruidenfilodeeg met kruiden als rozemarijn en komijn. De druppels zoete pompoenkaramel bieden tegenwicht aan de ingemaakte courgetteringetjes die op de vis liggen. Munneke schenkt hierbij een prachtige, volvette Gewürztraminer uit Alto Adige met veel mineraliteit.

Na een vrolijk tussengerecht: een briochebroodje met wagyuburger, uiencompote, en foie gras, volgt de eendenborst. Op het vlees ligt een mix van crunchy soja-karamel-pistachenoten. U kunt zelf beslissen of u de jus met specerijen erbij schenkt. Een loempiaatje van eendcompleteert dit gerecht. Hierbij drinken we een krachtige Cabernet Sauvignon uit Napa Valley.

Tot slot een zeer toepasselijk kerstdessert, waar de keuken flink op heeft lopen oefenen: een kerstboom van tuille, chocoladecrumble, zelfgemaakt bloedsinaasappelijs, bolletjes mandarijnenmousse omhuld met een glanzend chocoladelaagje en een mandarijncitrusmerengue.

Als dat geen mooie avond wordt ….

 

Reageren is niet mogelijk