Menu Homard le Jeudi

Iedere donderdag een wisselend 4-gangen menu met kreeft voor €70,- p.p.

Met deze week op het menu:

amuse
Bisquepresso

voorgerecht
Ceviche van kreeft
kokosvinaigrette | zoete aardappel | courgette | avocado

tussengerecht
Gegrilde kreeft
sojabouillon | papaya | koriander

hoofdgerecht
Gekookte kreeft
spinazie | boter

of

Vangst
baba ganoush | aubergine salsa | paprikagel | vadouvansaus

nagerecht
Passievrucht parfait
citroen-marshmallow | vanille-karamelsaus | passievruchtgel

“Beste Wijnrestaurant van Nederland”

WIJNRESTAURANT VAN HET JAAR volgens dé restaurant gids voor wijnliefhebbers Grootspraak, Perswijn.

Lemongrass

“Wijn, wijn, wijn, en nog eens wijn!” Zo begint de filosofie van het restaurant Lemongrass op hun website. De bijzondere, zeg maar gerust indrukwekkende wijncollectie van dit restaurant in Scheveningen – ongetwijfeld een van de grootsten van Nederland – staat aan de basis van alles wat Ino de Rapper en zijn team elke middag en avond neerzetten. Het is naar eigen zeggen “het ijkpunt van hun ‘levensmotto’”. De verwachtingen die met deze uitspraken gecreëerd worden, maken ze meer dan waar. Wat een genot is het om hier te komen eten, en vooral wijn te komen drinken. Want wijn staat hier helemaal voorop. De wijnkaart, met meer dan duizend wijnen, is het meer dan waard om voor om te rijden, en de warme inrichting zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Honderden wijnen op de kaart komen uit de Bordeaux en de Bourgogne, er staan een tiental Champagnes op, en meer dan dertig wijnen zijn per glas verkrijgbaar. Menig wijnbar zou naar Lemongrass op excursie moeten gaan! De gerechten zijn eenvoudig, maar zeer smaakvol, en zijn volledig toegespitst op de wijnen die erbij geserveerd worden.

Ino: “Wij creëren onze eigen twaalf seizoenen. Elke maand een andere menukaart met de mooiste producten van dat moment. Wij laten deze in hun waarde, zonder moeilijke bereidingen, zodat ze ‘onze wijnen’ zo goed mogelijk kunnen begeleiden en zodat alle smaken optimaal tot hun recht komen.” In de zomer kunt u terecht op het heerlijke terras, met uitzicht op een van de binnenhavens van Scheveningen, en het hele jaar rond wordt u bediend door een attente en goed onderlegde bediening. De conclusie: een geweldig wijnadres, en daarmee een zeer verdiende titel.

Lemongrass is ons Wijnrestaurant van het jaar, omdat het wijn op een voetstuk zet, en omdat de wijn hier ook nog betaalbaar is, niet onbelangrijk.

09-12-2014, Grootspraak, Perswijn

“Lemongrass in Den Haag Centraal”

LemongrassDHC Foto

Lemongrass heeft het allemaal. Een romantisch uitzicht over de haven, chef Ino de Rapper die prachtig kookt en er ook nog eens goed uitziet, en last but not least: Benjamin Munneke. Deze maître en sommelier weet werkelijk alles van de wijnen die het restaurant schenkt.

Niet zo gek, Lemongrass is deze week door magazine Perswijn uitgeroepen tot beste wijnrestaurant van Nederland.

Kortom, u wordt in de watten gelegd tijdens het kerstmenu (vijfgangen a € 59,50). Wij mochten alvast voorproeven. Heel blij werden we van het voorgerecht: een yellow fin tonijn ingeklemd tussen flinterdun kruidenfilodeeg met kruiden als rozemarijn en komijn. De druppels zoete pompoenkaramel bieden tegenwicht aan de ingemaakte courgetteringetjes die op de vis liggen. Munneke schenkt hierbij een prachtige, volvette Gewürztraminer uit Alto Adige met veel mineraliteit.

Na een vrolijk tussengerecht: een briochebroodje met wagyuburger, uiencompote, en foie gras, volgt de eendenborst. Op het vlees ligt een mix van crunchy soja-karamel-pistachenoten. U kunt zelf beslissen of u de jus met specerijen erbij schenkt. Een loempiaatje van eendcompleteert dit gerecht. Hierbij drinken we een krachtige Cabernet Sauvignon uit Napa Valley.

Tot slot een zeer toepasselijk kerstdessert, waar de keuken flink op heeft lopen oefenen: een kerstboom van tuille, chocoladecrumble, zelfgemaakt bloedsinaasappelijs, bolletjes mandarijnenmousse omhuld met een glanzend chocoladelaagje en een mandarijncitrusmerengue.

Als dat geen mooie avond wordt ….