Over Lemongrass

Bistro Lemongrass, prachtig gelegen in de 2e binnenhaven van Scheveningen, is al 20 jaar een begrip in Den Haag en omstreken. Bij Lemongrass werken wij met seizoensproducten en vis uit onze eigen Noordzee.

De dinerkaart heeft een Frans karakter waarbij onze wijnspecialisten een uitgebreide wijnselectie voor u hebben geselecteerd. Wilt u advies over de wijn of wilt u iets speciaals, vraag dan naar onze sommelier.

Dagelijks bieden wij 2- en 3-gangen menu's aan waar onze chef dagelijks de mooiste producten voor uitkiest in samenwerking met onze wijnspecialisten.

Onderdeel van de Vigo Family

Het begon allemaal in 2015 toen Hans met zijn zonen Cor en Jonathan een restaurant opende naast de visspeciaalzaak in de Gentsestraat. Door hun jarenlange ervaring in de vis is de periode tussen vangst en bereiding kort en snel. De familie is hiermee haar eigen leverancier, waardoor de vis die in de ochtend gevangen is, dezelfde avond geserveerd wordt.

Vigo Seafoodbar is het tweede visrestaurant van de familie Roeleveld die in 2016 werd geopend in de Aert van der Goesstraat. Een toegankelijk visrestaurant waar de jonge en enthousiaste bediening klaar staat met de beste wijnen en een gezellig praatje.

Twee jaar later in 2018 is The Old Jazz overgenomen. The Old Jazz is een bar/restaurant gelegen in het Statenkwartier naast Vigo Seafoodbar en speelt in op het internationale karakter van de buurt. De dinerkaart bestaat voornamelijk uit kleine gerechten en is gericht op shared dining. The Old Jazz geeft met zijn art deco interieur een ontspannen en gezellige sfeer.

Net voordat Corona begint in 2020 komt er schuin tegenover de restaurants in de Aert van der Goesstraat op de hoek een tweede visspeciaalzaak bij, Vigo Seafoodshop. Hier komt alle verse vis binnen, wordt gefileerd en schoongemaakt en wordt of verkocht of bereid in de restaurants. Zo wordt er nooit of nauwelijks iets verspild.

Ook wordt vanuit de Seafoodshop bezorgd. Vigo Delivery biedt een mix van gerechten van de restaurants, waarbij ook een flink aanbod aan sushirollen.

Na een aantal goede jaren opent in augustus 2022 Wine & Seafoodbar Areia by Vigo aan de Scheveningse haven de deuren. Een groter en sfeervol ingericht wijn- en visrestaurant met tevens ook volwaardige vleesgerechten met een internationale karakter en ruim 450 wijnen uit de oude en nieuwe wijnwereld.

Vigo Family

Wist u dat u tijdens de lunch tot 18:00 uur gratis kan parkeren voor de deur? Tijdens het diner tot 00:00 uur betaalt u de normale uurtarieven. Voor onze deur op 50 meter afstand zijn er altijd ruim voldoende parkeerplekken naast het gebouw de driemaster voor onze gasten!

Ons menu Bezorgen

Lobster Thursday

Kreeft

Iedere donderdag kunt u genieten van een wekelijks wisselend 4-gangenmenu van kreeft voor € 65,00 p.p.

Family Sunday

Sliptong

Iedere zondag kunt u met het hele gezin genieten van 3 in roomboter gebakken sliptongen, geserveerd met friet en salade voor € 19,50 en voor de kids een visje naar keuze met frietjes en sla voor € 9,50

Live Music

Music

Van 15:00 tot 18:00 elke week op de zondagmiddag een verassend optreden. Check ons instagram account voor de agenda.

Vacatures


logo


Werken bij Lemongrass? Wij zijn altijd op zoek naar versterking

Ben jij een liefhebber van visgerechten en heb je affiniteit met wijn? Bekijk dan of één van onze vacatures je aanspreekt.

Vacatures

Voor de lekkerste gerechten en mooiste wijnen kom je natuurlijk naar Bistro Lemongrass

Neem contact op

2024 Bistro Lemongrass Surlinio™